Καθαρισμός μονοπατιού στο όρος Αράκυνθος!

Την Κυριακή 04/03/2018 φτάσαμε μαζί με τα άλλα παιδιά από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και αφού συναντήσαμε τον Άρη, τον Αλέξανδρο και τον Βαγγέλη, συνεχίσαμε με κατεύθυνση το πυροφυλάκιο του Αρακύνθου, κοντά στα χωριά.

Είχαμε βέβαια τις προηγούμενες εβδομάδες συνεννοηθεί με τον Άρη και σκοπεύαμε σε μια διήμερη συνάντηση, με διανυκτέρευση, φαγητά, ποτά και γλέντι το βράδυ τους Σαββάτου και δράση όσο είχαμε φώς, αλλά οι Αλκυονίδες είχαν φύγει για άλλους τόπους και είχαμε μπει στον απρόβλεπτο Μάρτη.

Στην διαδρομή είχαμε πολύ καλή διάθεση. Ίσως να οφειλόταν ότι πηγαίναμε με σκοπό να είμαστε πιστοί στα όσα έχει σαν στόχο ο σύλλογος μας , ίσως να ήταν και ένας τρόπος με τα γέλια να ξεχάσουμε το βάρβαρο ξύπνημα από τα χαράματα.

Μας πήρε τελικά μεσημέρι για να ολοκληρώσουμε 7 άτομα το πρώτο χιλιόμετρο συντήρησης και η κούραση είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής. Πήραμε τον ανηφορικό δρόμο της επιστροφής προς το πυροφυλάκιο και χαρήκαμε με την πρόοδο που είχαμε κάνει.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο πήραμε τα ποδήλατα μας και από εκεί οι φιλόξενοι οικοδεσπότες θα μας περίμεναν με το αυτοκίνητο κοντά στην Αγία Παρασκευή ενώ εμείς θα κάναμε τα «εγκαίνια» του νέου ποδηλατικού μονοπατιού στην πράξη. Δεν γινόταν αν ερχόμασταν σε τόσο όμορφο βουνό και να μην το διασκεδάζαμε και λίγο!

Ελπίζουμε περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτήν την αρχή που κάναμε και να δώσουν νέα πνοή σε έναν τόπο με πάρα πολύ μεγάλο δυναμικό σε ότι αφορά τον υπαίθριο αθλητισμό και τουρισμό

You may also like...